У Микулинціях за сприяння місцевої влади відновлено пожежно-ратувальну частину!

  • 1298

21 жовтня у селищі Микулинці Теребовлянського району відбулося урочисте відкриття 25-го державного пожежно-рятувального поста 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Теребовлянського районного відділу ДСНС України у Тернопільській області. 
Привітати Микулинецьку громаду з нагоди визначної події, завітали голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України полковник служби цивільного захисту Павло Афанасьєв.


Щоденно на Тернопільщині пожежно-рятувальні підрозділи здійснюють майже три десятки виїздів, розповідає начальник управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Віктор Маслей. Мешканці ж Микулинецької об’єднаної територіальної громади відтепер можуть спати спокійно. Днями у селищі Микулинці відкрили пожежно-рятувальний пост.

ВІКТОР МАСЛЕЙ, начальник УДСНС України у Тернопільській області

«Донедавна, в 2003-му році, на жаль, ті події, які відбувалися в державі, привели до того, що ця пожежна частина була закрита. Силами, тоді ще сільської ради, до 2010-го року тут функціонувала місцева пожежна команда, але, на жаль, з різних частин вона знову ж таки закрилась».

Відтак, після шести років занепаду, зусиллями Микулинецької громади, будівлю пожежного депо вдалося відновити. Загалом, аби відкрити 25-тий державний пожежно-рятувальний пост витратили понад 800 тисяч гривень.

ПАВЛО АФАНАСЬЄВ, заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України

«Державна служба з надзвичайних ситуацій провела відповідні оргштатні зміни і шляхом зменшення кількості посадових осіб в органах управління, в управлінні самої Державної служби з надзвичайних ситуацій Тернопільської області, виділила штати для того, щоб організувати тут пожежну частину. Ну і завдяки громаді, яка привела до ладу, зробили таку прекрасну будівлю, де може розташуватися пожежна частина».

У пожежному депо нестимуть службу 13 рятувальників, кожному з яких видали нові комплекти бойового одягу. Підрозділ забезпечений також спецтехнікою, а саме: двома пожежно-рятувальними автомобілями.

СТЕПАН БАРНА, голова Тернопільської ОДА

«Таких відкрили ми пожежних частин у цьому році 4, це вже буде 4-та. Одночасно, ми відкриваємо не тільки пожежні частини, ми відкриваємо можливість доступу людей до безпеки».

На плечі микулинецьких вогнеборців лягає відповідальність за безпеку 12 населених пунктів Теребовлянського району.


Відео про цю подію пропоную переглянути за наступним посиланням https://www.youtube.com/watch?v=_YOfNYLxiow

Фото без опису