В громаді відбулася вулична акція "Впливай на бюджет своєї громади!"

  • 921

Фото без опису

       В Микулинецькій громаді спільно з громадським партнерством За прозорі місцеві бюджети в рамках проекту Доброчесні громади” було проведено вуличну акцію Впливай на бюджет своєї громади. В рамках акції жителі Микулинецької ОГГ мали змогу ознайомитися з бюджетом своєї громади за 2019 рік та залишити свої пропозиції  до бюджету громади на 2020 рік.

       Вулична акція в Микулинецькій громаді проходила в ІІ етапи. І етап відбувся 8 вересня разом з масовим заходом Запусти по Микулинецьки, під час якої було зібрано 46 пропозиції від громадян до бюджету. ІІ етап відбувся 12 вересня, де спільно з експертом проекту За доброчесні громади Миколою Орловим, представники селищної ради зустрілися із старшокласниками Микулинецької опорної ЗОШ І-ІІІ ст. та на центральній площі було зібрано ще 31 пропозицію до бюджету.

       Паралельно дана акція проходила і в старостинських округах с Ладичин і с. Заздрість де було зібрано 38 пропозицій.

       Метою акції було підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців Микулинецької громади до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

       Всього мешканці громади подали 239 пропозицій до бюджету. Найбільш часто серед пропозицій, які подавали мешканці громади буди наступні:

  1. Ремонт дороги по вул. 8 Березня (вулиця, що веде до школи і садка) – 16 пропозицій.
  2. Провести воду в Ладичинську амбулаторію – 15 пропозицій.
  3. Відремонтувати міст в с. Ладичин – 11 пропозицій.
  4. Створення громадської вбиральні в смт. Микулинці – 10 пропозицій.
  5. Ремонт тротуарів по вул. Грушевського (до православної церкви) – 10 пропозицій.

      Зі всіма пропозиціями ви можете ознайомитися за наступним посиланням.