Що мешканцям Микулинецької ОТГ потрібно знати про період карантину «червоних» та «помаранчевих» зон на Тернопільщині

  • 1043

Карантин та обмеження проведення масових заходів запроваджується для того, аби зменшити ризики поширення коронавірусу. Це не просто канікули або відпустка, а велика відповідальність. Наразі у Тернопільській області немає жодного району, який належить до «зеленої зони».

Фото без опису

Нагадаємо, «червоний рівень» встановлено у містах Тернопіль, Бережани, Чортків та у Бережанському, Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Збаразькому, Монастирському, Теребовлянському, Тернопільському, Чортківському районах Тернопільської області.

«Помаранчевий» – у м. Кременець та у Борщівському, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Підволочиському, Підгаєцькому, Шумському районах Тернопільської області.

Тож, аби всі карантинні обмеження були дійсно ефективними, переконливо просимо Вас :

? залишайтеся вдома;

? утриматись від привітання за руку та поцілунків при зустрічі;

? вчитися або працювати дистанційно (в кого є така можливість);

? максимально уникати місць масового скупчення населення;

? дотримуйтесь заходів особистої гігієни;

? часто провітрювати приміщення;

? максимально обмежте будь-які переміщення без особливих на те потреб;

? в робочих організованих колективах обмежити проведення робочих нарад, проводити їх в режимі відео-зв’язку;

? використовуйте захисну маску в місцях масового перебування людей, зберігайте дистанцію між людьми не менше ніж 1,5 метри;

? уникайте контактів з особами, які мають ознаки ГРЗ;

? подбайте про близьких та рідних людей літнього віку, забезпечивши їх усім необхідним, аби їм не довелось виходити на вулицю;

? якщо у вас наявні симптоми простуди – не ідіть на роботу, залишайтесь вдома. Зателефонуйте своєму сімейному лікарю та узгодьте тактику лікування чи візит до нього;

? користуйтеся інформацією лише із офіційних джерел.

Міністерство охорони здоров'я України та координаційний штаб щоденно надають актуальну інформацію про випадки захворювання, спричинених новим коронавірусом.

Актуальна інформація на сайті Міністерства охорони здоров'я України. https://moz.gov.ua/ . Більше рекомендацій для громадян на сайті Центру громадського здоров'я https://phc.org.ua/ .

Міністерство охорони здоров’я України щодня оновлює ознаки для визначення регіону із значним поширенням COVID-19 та публікує їх на цій сторінці сайту.

До відома, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”. З діючими рівнями епідемічної небезпеки можна ознайомитись за посиланням https://covid19.gov.ua/karantynni-zakhody .

Рішення про послаблення “червоного”, “помаранчевого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня встановлення такого рівня епідемічної небезпеки.

Будьте здорові!