Відбулася онлайн-нарада для керівників ЗДО, ЗЗСО, ЗПО Микулинецької селищної ради

  • 1510

19 березня 2021 року для керівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти відбулася онлайн-нарада

Фото без опису

Наталія Яцух, т.в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Микулинецької селищної ради ознайомила з порядком денним наради керівників закладів освіти та розповіла про особливості проведення ЗНО і ДПА, формування спроможної освітньої мережі, ведення обліку дітей і підлітків шкільного віку, зарахування дітей у 1 клас, запобігання та попередження протидії булінгу і мобінгу.

В умовах суттєвого підвищення цін на основні види енергоресурсів, Наталія Яцух зупинилася на підсумках проведеного моніторингу очільником-засновником в собі Івана Слободяна, голови Микулинецької селищної ради, та спеціалістів відділу щодо споживання закладами освіти енергоносіїв. Першочергово розглядалося питання зменшення споживання електроенергії в закладах освіти та переведення їх на альтернативні види палива.

У своєму виступі, Наталія Яцух звернула особливу увагу на дотриманні Санітарного регламенту у закладах освіти, запровадженню та розвитку в громаді інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами, організацію методичної роботи.

З питанням зміни в установчих документах закладів освіти та їх затвердження в новій редакції в умовах реалізації адміністративно-територіальної реформи виступив Петро Кришевський, юрисконсульт відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Микулинецької селищної ради.

Фото без опису

Марта Дичковська, т.в.о головного бухгалтера розглядала основні проблеми та завдання фінансування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у 2021 році.

Фото без опису

Також учасники онлайн-наради отримали корисну інформацію стосовно актуальності впровадження системи НАССР в їдальнях (харчоблоках) освітніх установ, доповідала Катерина Данилюк, бухгалтер із забезпечення програмного функціонування закладів освіти (харчування та енергоносії).

Інформацію про стан захворюваності учасників освітнього процесу Covid-19, попередження харчових отруєнь та інфекційних захворювань, безпеку дітей під час весняних канікул донесла Дарина Гнатюк, спеціаліст з цивільного захисту.

Ольга Василик, спеціаліст-програміст, ознайомила керівників із змінами та доповненнями у програмах ІСУО, ЄДЕБО, роботою сайтів, формуванням у здобувачів освіти компетентностей безпечної поведінки в цифровому середовищі.

Галина Козловська, інспектор з кадрів, акцентувала увагу керівників на організації та проведення атестації педагогічних працівників у 2021 році.

Фото без опису

Важливість охоплення дітей шкільного віку позашкільною освітою та організацію спортивно-масової роботи висвітлила Ірина Кольба, директор Микулинецького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій, творчості дітей та юнацтва.

Фото без опису

Наталія Яцух підвела підсумки наради.

Фото без опису

За результатами онлайн-наради обговорено та доведено до відома накази, презентації.