Святковий концерт, конкурс малюнків на асфальті, дитячий аквагрим, велоквест – у Микулинцях відзначили День захисту дітей. Фото

  • 2625

Дорогі діти! Шановні батьки!

Щороку, в перший день літа, ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої держави – Міжнародний день захисту дітей! Водночас це свято й тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги та нагадати нам, дорослим, про відповідальність за благополуччя і щастя дітей. Дуже хочеться, щоб діти  в усьому світі, щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дітей. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов’язок батьків, суспільства та держави в цілому. Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо. Цікаво, що з 2013 року за ініціативою ООН цього дня відзначають ще одне сімейне свято – Всесвітній день батьків.  Бажаю маленьким жителям нашої громади міцного здоров’я, добра, радості, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок; відчувати родинне тепло, захист та підтримку!

Фото без опису

Цього дня, 01 червня 2021 року, Службою у справах дітей Микулинецької селищної ради ініційовано проведення заходів до Міжнародного дня захисту дітей. Молилися та благословили всіх присутніх із святом о.Андрій Мариновський та о. Євген Влох. Голова Микулинецької селищної ради Іван Слободян привітав усіх дітей, розповів про заплановані святкові заходи, вручив подарунки, придбані за кошти Микулинецької селищної ради, дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Очільник громади звернув увагу, що   діти – наше майбутнє! Тому наше основне завдання – виховати своїх дітей розумними, порядними, добрими, з щедрою та гармонійною душею, впевненими в собі. А ще – прищепити їм палку любов до знань, рідної Батьківщини, мови та культури українського народу.  Іван Слободян висловив щиру подяку за  допомогу в організації свята та фінансову підтримку для дітей, які перебувають на обліку в Службі у справах дітей, місцевим аграріям, а саме: Роману Когуту, Володимиру Стрілецькому, Юрію Дитиняку, Ігорю Околовичу.

Приємно усвідомлювати, що в нашій громаді є меценати – люди, небайдужі до дитячих потреб та їхнього майбутнього.  

В ході проведення святкових заходів, працівниками Микулинецького пожежно-рятувального посту дітям продемонстровано пожежну машину та рятувальне спорядження; працівники відділення поліції №3 (м.Теребовля) Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області ознайомили дітей із машиною патрульної поліції; роботу кінологів та навички поліцейських собак представив працівник Кінологічного центру ГУНП в Тернопільській області Андрій Бурдельний. Урізноманітнило дитяче свято нанесення діткам аквагриму громадською активісткою Юлією Іванішин. Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму, спільно з Дружбівським МБК, Микулинецьким центром дітей та юнацтва та Микулинецькою міською бібліотекою, підготував святковий концерт, майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки, велоквест та інші заходи, в яких діти мали можливість взяти активну участь та отримати нагороди.

Всі учасники заходу залишилися задоволеними, сповненими радості та позитивних емоцій.

Дякуємо щиро за участь у підготовці та святкуванні Міжнародного дня захисту дітей всім небайдужим!