Водіям великогабаритного транспорту нагадують про обмеження руху у спеку

  • 1257

Фото без опису

Заборона стосується транспортних засобів, фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тон. Однак є виключення. Воно стосується тих вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Тож у денну пору доби при температурних показниках повітря вище +28°С рух забороняється. Водіям потрібно перечекати спекотний період на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу, згідно Розпорядження голови Тернопільської ОДА №371 від 11.06.2021 р. "Про обмеження руху великовагового автомобільного транспорту".

Такі заборони вводяться щороку на початку літнього сезону задля збереження автомобільних доріг загального користування. На них встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.

Відшукати місце відстою вантажних транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, яким заборонено рух у світлу пору доби по Тернопільській області можна ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень та вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.