19 серпня відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

  • 670

У Микулинецькій територіальній громаді систематично проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Комісія, відповідно до покладених на неї завдань, розглядає питання, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення.

Фото без опису
19 серпня під головуванням першого заступника селищного голови Марії Щурко  відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, 6 у цьому році.
Члени комісії затвердили склад Міждисциплінарної команди, щодо дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах; затвердили індивідуальні плани соціального захисту дитини, позбавленої батьківського піклування, дітей, які опинилися  в складних життєвих обставинах.
Розглянули питання, щодо:
–  вирішення спору між дідом та бабою  щодо участі у вихованні онука (роз’яснені їх права та обов’язки відповідно до чинного законодавства, для розв’язання даного спору прийнято рішення в інтересах дитини. Також наголошено, що особисті конфлікти не повинні порушувати інтереси дитини, спричиняти на неї негативний вплив);
– підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України (з поданих заявницею документів та з інформації, зібраною службою у справах дітей, комісія встановила місце проживання дитини. Дане рішення заявниці необхідне для тимчасового виїзду з дитиною за межі України, без нотаріально посвідченої  згоди батька дитини, який проживає окремо);
– питання стосовно доцільності/недоцільності влаштування на цілодобове перебування в інституційних закладах 11 дітей;
Підсумувавши кожне питання, членами комісії прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.