Микулинецька громада відзначила 30-річчя Незалежності України

  • 1931

«Історії ж бо пишуть на столі.

Ми ж пишем кров’ю на своїй землі

Ми пишем плугом, шаблею, мечем,

Піснями і невільницьким плачем»

Цьогоріч Україна відзначила 30-річчя своєї Незалежності. З цієї нагоди у смт Микулинцях організовано свято до Дня Незалежності під назвою «Хай в серці кожної людини живе любов до України». Проведено різноманітні патріотичні, змістовні, культурні, просвітницькі та спортивні заходи, а саме: 21 серпня кіно просто неба, трансляція фільму «Кіборги» за сприянням центру культури і дозвілля міста Теребовля, ГО «Спільнота активних мешканців» , 22 серпня в урочищі «Стромки» відбувся фінал LARGO кубка за участю ФК «Гумниська» ФК «Зарваниця» в результаті якого перемогу здобула ФК «Гумниська», 23 серпня у Микулинецькій опорній ЗОШ І-ІІІ ст. за ініціативою Яцини А.М. пройшов «Кубок Незалежності» - турнір у форматі розважальної інтелектуальної гри, де перемогу здобула команда вчителів Микулинецької опорної ЗОШ І-ІІІ ст.

24 серпня святкові заходи розпочалися з урочистої ходи за участю о. Євгена та о. Василя до пам’ятника Борцям за волю України, де відбулася хвилина мовчання за загиблими воїнами АТО та молитва за щасливе майбутнє України, урочисте покладання квітів. Отці привітали усіх присутніх зі святом, побажали миру, щастя, впевненості у майбутньому, Божої благодаті, а нашій державі та громаді – єдності, миру і розквіту.

Голова Микулинецької селищної ради Слободяна І.В., розпочав виступ з вдячності сім’ям Мазур А.Є. та Питак В.Т. і нагородив грамотами за мужність воїнів-захисників, які віддали найцінніше–життя під час захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України у ході проведення антитерористичної операції, вручив подяки і грамоти усім учасникам АТО та подякував за мирне небо над головою. Також, були відзначені волонтери, старости, директори ЗЗСО, ЗДО, депутати, приватні підприємці, керівники підрозділів і інші працівники за особистий внесок у розвиток Микулинецької громади. Із теплими словами Іван Васильович привітав усіх присутніх зі святом, побажав сімейного затишку, родинного добробуту, щастя, наголосив що роки незалежності нашої країни стали для всіх нас випробуванням на зрілість, толерантність та патріотизм .

Святковий концерт розпочався із виступів ансамблів Теребовлянського коледжу культури і мистецтв. Захоплюючим, вражаючим та незабутнім була постановка ансамблю барабанщиць «Мажоретки» (кер. Юзвишин Е.) – «Попурі», виступ ансамблю сучасного танцю «Дивертисмент» (кер. Краківська І.) – «Кубанська лезгінка», який подарував кожному учаснику дійства гарний настрій, відчуття справжнього, незабутнього свята.

Особливою енергетикою та українським колоритом заполонив глядачів народний аматорський ансамбль «Любисток» ім. Ніколишина І. (кер. Руневич Т.) «Гопак» – постановка заслуженого працівника культури України Ніколишина І.

Солісти, аматорські, танцювальні колективи Микулинецького МБК захоплювали вокальними і хореографічними постановами, підготували номери своїх кращих пісень, подарували усім присутнім незабутні емоції.

Для наймолодших гостей свята чекали аніматори з дитячою розважальною програмою, батути, аквагрим та торговельні лавки.

Чудовим завершенням свята була запальна дискотека від Розмарії (Микулинчани) Band.

Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму висловлює щиру подяку кожному працівнику Микулинецького центру дітей та юнацтва, Микулинецькій міській бібліотеці за креативність у підготовці до свята, де кожен зміг зробити тематичні світлини біля оновлених фотозон, нових локацій. Неординарною та цікавою була дошка «Бажаю Україні…» де всі охочі мали змогу залишити побажання для своєї Батьківщини.

Щиро вдячні постійним меценатам – директору «ТОВ» Булат Олександру Ковальчуку, ФОП Юрію Черепанюку, ФОП Бочулі Володимиру за організацію свята та меценатську допомогу, Мосейку Володимиру – наказному отаману Тернопільського крайового коша Українського козацтва за смачну польову кухню, рибну юшку та куліш, а також кожному учаснику дійства, адміністраціям і працівникам міських будинків культури Микулинець та Дружби, Микулинецького ЗДО «Веселка», Микулинецької опорної ЗОШ І-ІІІ ступенів, центру туризму, міської бібліотеки, директору КП Чайці Віктору, кожному хто був причетний до підготовки та самого святкування і створили незабутню атмосферу.

Тож давайте добрими справами будемо разом примножувати авторитет і могутність нашої країни, працювати на об’єднання суспільства з метою розвитку і процвітання рідного селища/села, Микулинецької громади та всієї України.

Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а наша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

До нових зустрічей!

Слава Україні! Героям слава!