Державно-громадська операція «Літо-2021»

  • 1057

Саме влітку діти часто залишаються без уваги дорослих, своїх батьків, вчителів.  В  цей час зростає кількість дитячого травматизму, правопорушень і різних неприємних ситуацій, в які можуть потрапити діти. Недопущення таких випадків – головне завдання комплексної державно-громадської   операції «Літо-2021». 

Фото без опису

Під час літніх канікул, протягом червня-серпня 2021 року у всіх населених пунктах Микулинецької громади  працівниками  служби у справах дітей селищної ради, спільно з працівниками відділення №3 (м.Теребовля) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області, відділенням соціальної допомоги для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру соціального обслуговування населення Микулинецької селищної ради та іншими суб'єктами профілактичної правовиховної роботи проводились попереджувально-профілактичні заходи комплексної  державно-громадської операції «Літо-2021» (розпорядження  селищного голови №136 від 09 червня 2021 року). 
В ході  операції  було проведено ряд рейдів,  мета яких  - виявлення  дітей,  які бродяжать, жебракують та схильні до вчинення протиправних дій, а також сім'ї, де батьки ухиляються від виконання своїх обов'язків. 
Здійснено обстеження умов проживання понад  30 дітей, які цілодобово навчаються в закладах інституційного догляду  та виховання  дітей.
Здійснено профілактичні заходи спрямовані на запобігання вчиненню дітьми суспільно-небезпечних діянь, поширенню шкідливих звичок серед дітей, попередження насильства та жорстокого поводження у сім’ях з дітьми. 
Здійснюється   контроль за умовами утримання дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах з метою  забезпечення їх соціальним супроводом чи іншими соціальними послугами.
Також проведена робота направлена на пропаганду здорового способу життя, активного відпочинку, попередження різних негативних звичок, які можуть мати місце в середовищі неповнолітніх, дитячого травматизму та нещасних випадків на водоймах, будівельних майданчиках та інших територіях підвищеного ризику.