Вітання з Днем захисника України

  • 2006

Настав день, коли Україна вшановує своїх воїнів-оборонців. Саме 14 жовтня кожного року святкується День захисника України. Цей день важливий і особливий для громадян України, адже сьогодні відзначаються аж чотири знакові свята й пам’ятні дати. Йдеться, зокрема, про вже згаданий День захисника України, Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День заснування Української повстанської армії (УПА).

Не було і не буде повік почеснішої місії у державі, ніж місія  захищати рідну землю від ворожої навали. Кожен з вас  є чоловік з Великої літери. Завдяки вашій мужності ми маємо можливість спокійно жити і працювати на мирній частині України. Ви стали для своїх родин і своїх земляків надійним щитом від ворога і грізною зброєю проти агресора. Не біда, що на ваших бушлатах не блищать Зірки Героя України,  для нас Ви всі — Герої! Всі до одного!

Світ змінюється. У минуле відходять старі дати і звички, ми повертаємося до наших витоків та створюємо нові традиції.  Уже шостий рік поспіль  ми відзначаємо День захисників та захисниць України або ж День захисника України 14 жовтня, в день великого християнського свята – Покрови Пресвятої Богородиці. Це є дуже символічно, бо саме Пресвяту Богородицю славні українські воїни - козаки вважали своєю покровителькою. Цього ж дня шануємо і історичне свято - День українського козацтва!

Разом з тим, ми пам'ятаємо і шануємо захисників України усіх часів і поколінь. Ми пишаємось тим, що благодатна українська земля в усі віки народжувала хоробрих і славетних воїнів захисників, але не загарбників.

Щиро вітаю вас з Днем Захисника України! Це свято символізує любов і повагу українців до оборонців і визволителів рідної землі, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності держави. Особливі слова подяки — ветеранам війни. Ваш подвиг завжди буде прикладом патріотизму, мужності й самопожертви. Низький вам уклін, сини, подяка і найкращі побажання здоров’я, довголіття і злагоди.