Ми пам`ятаємо! 27 листопада - День пам`яті жертв голодомору

  • 1144

Фото без опису

Жахливе лихо людства, трагедія, яку пережив український народ - Голодомор 1932 - 1933 років. Це злочин геноциду проти українського народу, злочин проти людяності. Остання субота листопада об'єднує не лише всіх українців світу, а й все людство у жалобі. Цього дня ми схиляємо голови перед нашими співвітчизниками - жертвами тоталітарного режиму. Це трагедія вселенського масштабу, коли тихою смертю вмирали цілі сім' ї чесних українських людей.

Голодомор - наслідок тривалої боротьби українського національного руху проти більшовиків. Сумні спогади про голодні лихоліття тих років щемливо торкаються сердець кожного з нас. Сьогодні наш обов'язок - зробити все, аби зболена пам' ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих, була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на українській землі. Адже Голодомор назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на долю України.

Щоб згадати усіх жертв голодоморів, звертаємось до усіх жителів громади, приєднатися до акції 27 листопада о 16 годині і запалити свічку пам'яті у власній оселі та у своїй душі! Це знак нашої скорботи. Це святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це світло очищення заради нашого майбутнього. Прийміть до себе в душу краплю світла, тепла, добра, любові, адже тільки любов'ю до ближнього свого ми подолаємо зло. Голодомор - сумна і страшна сторінка української історії. Вшануймо пам'ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей, без жалю винищених Голодомором! Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

З повагою,

Голова Микулинецької селищної ради Іван Слободян