Голова громади запрошує на святкування ювілею 130-ліття Патріярха Йосифа Сліпого

  • 1538

Фото без опису

Шановна громадо!

17 лютого українці відзначають 130 річницю з дня народження Патріярха Йосифа Сліпого. Саме цього дня у далекому 1892 році  у с. Заздрість на Тернопіллі,   народився один з величних Українців, мученик за Українську церкву та духовний символ Української нації.

Патріярх Йосиф дав нам орієнтири не лише у духовному, але й у суспільно-політичному житті.

«Народе мій, стань уже раз собою! Позбудься своєї вікової недуги сварів і чварів, вислуговування чужим.. .. Отрясися од своїх вікових недостач, стань на свої ноги в Україні, піднеси свою голову, випростуй свої рамена.. Покажи свою силу і вдячність, бо, шануючи своє минуле, ти ростеш у своїй могутності і славі!...», – неодноразово говорив у своїх проповідях Йосиф Сліпий. Його слова -  це той дороговказ, що дає силу боротись в умовах війни, повертатись до свого коріння, дає поштовх гуртуватись і єднатись. Патріярх говорив, що нам потрібно зберегти свою ідентичність, любити свою Церкву і свій народ.

Право українців бути собою, право шанувати своїх героїв і свої традиції, право самостійно порядкувати у своїй хаті, дане нам Богом. І ми це право будемо завжди відстоювати.

Великий Патріярх також казав: «Може, нам було б легко любити Україну, якби вона була багатою, самостійною і могутньою, але сьогодні треба й варто любити Україну, щоб вона  такою стала». Тому кожен українець має докласти максимум зусиль для становлення багатої та могутньої України.

Тож нехай ці настанови Патріярха Йосифа будуфть для нас дороговказом у повсякденному житті. Маємо самі поважати себе, щоб здобути повагу оточуючих. Маємо працювати задля майбутнього. Заради могутньої України!

До святкування 130 річниці від дня народження Блаженнішого Патріярха Йосифа Сліпого запрошую усіх мешканців громади відвідати заупокійну Божественну Літургію, яку очолить архиєпископ і митрополит Василій Семенюк, що відбудеться 12 лютого о 15 годині в  Музейно – меморіальному комплексі «Рідна хата» Патріярха  Йосифа Сліпого  в с. Заздрість. Також семінаристи Тернопільської духовної семінарії представлять духовний концерт. 

 


З повагою,

Голова Микулинецької селищної ради Іван СЛОБОДЯН