ДОПОМОГА ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ

  • 1058

 Фото без опису

   З давніх-давен наш народ славився своєю працьовитістю і доброзичливістю. І саме у цей непростий час жителі нашої громади проявляють єдність у допомозі нашим відважним захисникам і захисницям.

   У рубриці «Допомога задля перемоги» ми будемо знайомити Вас з людьми нашої громади, які докладають багато зусиль для підтримки нашої армії.

   І сьогодні ми поговоримо про роботу Микулинецького центру дітей та юнацтва (директор – Кольба Ірина Анатоліївна), який розгорнув діяльність так званого «маскувального батальйону». На сьогоднішній день руками небайдужих жителів створено:

  • Маскувальні сітки – 57 шт;
  • Нашоломники – 130 шт;
  • Кікімори – 80 шт;
  • Бандани – 32 шт (з обметуванням оверлоком допомогла власниця ательє «У Галини»);
  • Подушечки (підголовники) – 53 шт.

   А тепер все по черзі. Робота з цим видом діяльності розпочалась ще в 2014 році. Це були перші спроби, які на даний час досягли професійного рівня, пройшовши три етапи свого розвитку.

  1 етап. З початку повномаштабного вторгнення ворожих військ на територію нашої країни центр, перш за все, зосередив свої сили на плетінні маскувальних сіток. Тут виникла проблема – рибальські сітки виявились ненадійними. Основу слід було плести з капронової нитки (з цим питанням допоміг житель с. Воля Роман Зозуля). Важливий і той момент, що технологією основоплетіння поділився мешканець смт Микулинець  Григорій Жирук, який перейняв знання від свого батька. З цього моменту мешканці громади  продовжили роботу в місцевому будинку культури, звідки готові основи передавались в Центр молоді та юнацтва  для створення закінченого виробу всіма працівниками.

  Потрібно відзначити на цьому етапі роботу пані Юлії Фіданян, яка з дочкою, мамою і братом були змушені переїхати з Харкова. У своєму рідному місті ця сімя понад 5 років допомагала створювати маскувальні сітки, тому поділилась своїм досвідом у цій справі.

  2 етап. Тканини маскувальних кольорів, зібраних з усіх куточків громади, уже не вистачало. На допомогу прийшли жительки смт Микулинець Ольга Кучма (ПМП «Весна» організувала роботу з пошиття бронежилетів і військового взуття) і Олена Гавриляк (власниця місцевого ательє), які забезпечували відрізками тканин необхідних кольорів. В цей період маскувальні сітки і перші кікімори передавались на передову завдяки о. Василю Мариновському, о. Євгену Влоху, сім’ї Якимчук, або безпосередньо знаходили своїх власників в пункті прийому допомоги військовослужбовцям, який розташований в смт Дружба.

  3 етап. Діяльність центру зосередилась і в інших населених пунктах громади (смт Дружба, с. Струсів, с. Ладичин).

   Слід зазначити, що велика кількість дорослих і дітей виконують ще й «домашнє завдання»: розпорюють заготовлені клаптики мішковини на окремі нитки для кікімор, зшивають відрізки тканини в невеликі стрічки для маскувальних сіток.

   На сьогоднішній день Центр дітей та юнацтва напряму отримує замовлення від військових з передової, які чітко вказують вимоги до виробів:

  1. Вид кікімори (пончо, плащ, халат).
  2. Кольорова гама.
  3. Додаткові вплетення чи їх відсутність.

  Цікавий факт! Один снайпер може мати до 12 кікімор, які змінює залежно від пори року та природних особливостей даної місцевості.

  У спеціально пошитих мішках, окрім кікімор, військові отримують бандани, подушечки (підголовники) та малюнки від наших наймолодших мешканців для піднесення бойового духу.

   Але ресурси, на жаль, мають властивість закінчуватись. А кількість замовлень з кожним днем зростали. У тимчасовому вирішенні цієї проблеми допомогла сім’я Мауріціо П’єтранджелі, яка уже двічі передавала до 40 кг сітки та необхідну мішковину з Італії.

   Ми сміло можемо гордитися всіма мешканцями Микулинецької територіальної громади, які і фінансово, і фізично докладають зусиль для спільної перемоги. А результатом цих старань є щирі слова подяки від наших захисників.

   Подяку Центру дітей та юнацтва за таку важливу і безкорисливу справу висловлює і селищний голова Микулинецької територіальної громади Іван Васильович Слободян, а саме працівникам:

  • Кольбі Ірині Анатоліївні
  • Плекан Ірині Михайлівні
  • Цукерник Оксані Вікторівні
  • Капусті Андрієві Ізидоровичу
  • Павелко Галині Михайлівні
  • Пограничній Олександрі Зіновіївні
  • Пограничному Миколі Миколайовичу
  • Перхалюку Івану Михайловичу
  • Тихій Ользі Омелянівні

   Усіх, хто хоче долучитись до такої необхідної у наш час справи, кожного робочого дня з радістю чекають організатори в різних населених пунктах громади.

   Більш детальну інформацію про роботу «маскувального батальйону» можна почерпнути на сторінці соціальної мережі Інстаграм за посиланням  https://www.instagram.com/p/CgjnRx9tvLO/?utm_source=ig_web_copy_link

   Велике прохання до усіх читачів! Якщо у Вас є додаткова інформація до цього допису, поділіться нею у коментарях. Адже, кожна добра справа має бути оцінена належним чином. А ми і надалі Вам розповідатимемо про важливі події у нашій громаді.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар