Микулинецький ЗДО (ясла-садок) "Веселка" відновив свою роботу

  • 645

Фото без опису

   У Микулинецькій територіальній громаді на численні прохання батьків здійснюються перевірки закладів освіти на готовність до початку нового навчального року. Адже ми прекрасно розуміємо, що лише безпосередній контакт учнів з педагогом може забезпечити повноцінний навчальний і виховний процес, формування освітніх вмінь і навичок, особливо у дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.

   «За парти школярі зможуть повернутися, лише якщо буде дотримано всіх безпекових норм. Усі заклади освіти, які не будуть дотримуватися відповідних норм, не відновлять очне навчання», – зазначила речниця МВС України.

   Ми усі знаємо, що у мирний час бомбосховищам, ПРУ та  тимчасовим укриттям приділялась недостатня увага, здебільшого їх використовували як господарські приміщення. Для їх функціонального відновлення необхідні кошти, і досить немалі.

  Не дивлячись на ці проблеми, 25.07.2022 р. відновив свою роботу Микулинецький ЗДО (ясла-садок) «Веселка» відповідно до акта оцінки об’єкта щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття. До речі, це один з небагатьох на даний час дошкільних закладів в районі, який отримав дозвіл на відновлення своєї діяльності в умовах воєнного стану.

   Завдяки ініціативі батьків, активній роботі ВОКМСТ (Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Микулинецької селищної ради), а в першу чергу директору Микулинецького ЗДО (ясла-садок) «Веселка» Вірі Петрівні Кравчук та усього колективу садка, дітки отримали можливість повернутись до звичного режиму освітньо-виховного процесу.

   Бо саме працівникам закладу довелось прикласти великих зусиль, щоб освітньо-виховне середовище, в якому перебувають дошкільники в нових соціальних умовах воєнного стану, змогло бути не лише безпечним, а й інформативним, цікавим, змістовим, стимулювати когнітивний (розвиток усіх видів розумових процесів), емоційно-ціннісний та діяльнісно-поведінковий розвиток дітей.

   За виділені кошти ВОКМСТ придбано сантехнічне устаткування, робочі матеріали (вапно, цемент, пісок, фарба) і вогнегасники.

   До цієї справи долучились волонтери з смт Дружба (Дитиняк Володимир, Островський Ігор та Лагодович Андрій), які забезпечили садок  спеціальним покриттям для підлоги, призначене для укриттів, яке привезли зі Швеції.

   На жаль, 100% списковий склад дітей садок охопити за умов воєнного стану не може. В першу чергу, мають можливість відвідувати дошкільний заклад діти працюючих батьків і ВПО (3 основні групи, які налічують разом 55 діток, в тому числі 6 дітей ВПО).

  Уся територія укриття поділена на 3 зони (для дітей ясельного, молодшого і старшого віку), має 4 виходи і обладнане:

 -запасом води (кулер, придбаний батьками)

- запасом їжі (сухе печиво, соки, дитяче харчування в тюбиках)

- аптечками з необхідними медикаментами (відповідно до вимог МОЗ)

-природною вентиляцією

-централізованим водопостачанням і водовідведенням (санвузол з умивальником і унітазом)

-електропостачанням (з додатковим світлодіодним ліхтарем на акумуляторі)

-мережею Wi-Fi

-засобами пожежогасіння.

   Від початку відновлення роботи  освітнього закладу працівників ознайомили з інструкцією дій у разі виникнення небезпечної ситуації, з дітьми вивчили правила поведінки (ілюстративні поради) і налагодили алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога», провели інформативну роботу з батьками. 

  Кожна дитина має свій «Тривожний наплічник» (з негазованою водою, сухим печивом, маленьким ліхтариком), теплий одяг та індивідуальний плед. Слід зазначити, що дітям дуже подобається перебувати в укритті, яке самі назвали «Таємною кімнатою». Можемо вважати, що директор і колектив садка досягли позитивного соціально-психологічний клімату під час перебування в даному середовищі.

   Ми усі надіємось на те, що подібні укриття нам не прийдеться використовувати у майбутньому.

Але впевнені в тому, що Микулинецький ЗДО (ясла-садок) «Веселка» зможе гарантувати безпеку усім діткам і працівникам закладу в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

   Голова Микулинецької селищної ради Іван Васильович Слободян висловлює щиру подяку за зусилля, прикладені задля такої важливої справи, директору Вірі Петрівні Кравчук і всьому колективу Микулинецького ЗДО «Веселка», начальниці ВОКМСТ Наталії Іванівні Яцух, небайдужим волонтерам та ініціативним батькам.

   Адже діти – це наше майбутнє, а значить – майбутнє України!!! Мирного неба нам усім, натхнення і сили в роботі для досягнення нових цілей!

Слава Україні!!!!

Героям слава!!!!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар