Безпечна краса

  • 669

 

Фото без опису

       Салони краси та перукарні надають десятки послуг, які повинні бути не тільки високоякісними, але і безпечними для здоров’я. Бажаючи бути гарними та доглянутими, мало хто замислюється над тим, що «салонні процедури» можуть принести не тільки користь, але і шкоду, часто досить серйозну. Більшість клієнтів не звертають уваги на використання в салонах краси засобів профілактики по запобіганню розповсюдження інфекційних захворювань.

     Вважаємо за доцільне проінформувати жителів Микулинецької ТГ, власників і працівників перукарень, салонів краси і тату-салонів про ріст у Тернопільському районі інфекційної захворюваності на педикульоз, коросту, мікози, гепатит В ти С та ін. згідно листа Тернопільського міськрайонного центру Державної установи «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» від 28 липня 2022р.

   Потрібно наголосити, що клієнт має право вимагати дотримання закладами вимог, регламентованих санітарно-гігієнічними нормами та правилами. Відповідно до положень ч. 1 ст. 4 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», громадяни мають право отримати повну інформацію про послугу, якою збирається скористатися, препарати та обладнання, які застосовуються під час надання послуги, їх виробника, можливі побічні ефекти від застосування препаратів, протипоказання на них, вимагати наявність сертифікатів якості, перевірити строк придатності цих препаратів, а також запитати у фахівця, як він обробив інструмент.

     Відповідальність за дотримання вимог санітарно-протиепідемічного режиму покладається на керівників перукарень та салонів краси, які зобов’язані організувати первинну професійну гігієнічну підготовку працівників при влаштуванні на роботу, і періодичну – 1 раз на 2 роки, проходження обов’язкового регулярного медичного огляду.

   Завжди пам’ятайте одну просту істину: не треба соромитися і боятися ставити запитання, адже через свою байдужість Ви можете заплатити власним здоров’ям.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар