Державна екологічна інспекція ЗАБОРОНЯЄ!!!

  • 314

Фото без опису

Традиції ставити живі ялинки на новорічні свята призводять до масової вирубки цих чудових дерев, які приносять велику та незамінну користь  не тільки людині, а й планеті в цілому. Найкращим способом викорінити в Україні проблему вирубки величезної кількості ялинок могла би стати відмова людей від купівлі живих новорічних дерев. Сьогодні ринок пропонує нам величезний вибір різноманітних як за виглядом, так і за ціною штучних лісових красунь.

Якщо ви вже ніяк не можете обійтися без запаху і вигляду справжньої ялинки, віддайте перевагу деревцю у діжечці (сьогодні такі пропонують і крамниці, і лісогосподарські підприємства) або купуйте принаймі дерева з бирками чи самоклейними етикетками, які містять індивідуальний номер і відповідний йому штрих-код.

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 21.11.2022 року №945 "Про посилення заходів щодо запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період" нагадуємо, що торгівля цими деревами без наявності відповідних дозвільних документів ЗАБОРОНЕНА (оштрафувати можуть не лише того, хто незаконно вирубує хвойні дерева, а й тих, хто їх купує).

При виявленні порушень природоохоронного законодавства просимо негайно інформувати Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області та правоохоронні органи.

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар