Привітання голови громади з Днем Соборності України

  • 280

          Сьогодні, 22 січня наша держава відзначає День Соборності України! В цей день, 105 років тому, Українська Народна Республіка проголосила незалежність, а вже через рік, того ж дня, було проголошено Акт злуки УНР І ЗУНР.   22 січня 1919 року стало днем історичного об’єднання українських земель в одній державі, що увінчало соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій.  Ця дата навіки увійшла в історію нашого народу, як велике національне свято – день єднання нації, єднання сердець і соборності душ!
     

       Тема єдності нашого народу знову і донині залишається актуальною. Мільйони українців – воїнів, волонтерів, пересічних громадян - піднялися на захист територіальної цілісності нашої країни.

           Сьогодні Соборність для України - деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього!

      «Зараз ідея соборності є чимось життєво необхідним для українського народу, оскільки соборність - це означає дбати про те, що об’єднує. Навіть більше, це означає ставити за найвищу цінністьусе те, що може нас об’єднувати, надихати і робити сильнішими, бо разом нас не подолати» - сказав Блаженнійший Святослав. 

        Бажаю вам, незламності духу, любові до рідного краю, людської гідності та процвітання нашій країні.
Пишаймося, що ми - Українці!
Слава Україні! Героям Слава! 

З повагою 
селищний голова                                                                  І. СЛОБОДЯН