Звернення селищного голови з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

  • 411

Шановна громадо!

    27 січня – скорботна дата. У цей день Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ‒ однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя.

    Для нашого народу символом Голокосту став Бабин Яр, де нацисти знищили 150 000 євреїв, проте загальна цифра вбитих сягнула понад 6 мільйонів, також було вбито циган, поляків та багато інших безневинних людей. Трагедія єврейського народу та й усього світу загалом в роки Другої світової війни ‒ це скорботний урок для всього людства, застереження про небезпеку расизму, ненависті й нетерпимості, проте історія повторюється і сьогодні. Український народ масово знищують московські ракети, ворожі солдати на окупованих територіях безжально катують та вбивають нашу сильну націю.

    У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, чиї житті забрали страшні події тих часів. Приєднуємося до всесвітньої скорботи й співчуваємо цьому незбагненному болю та непоправній втраті, що завдав Голокост.

   Миру нам, наснаги та сил, нехай це більше ніколи не повториться, а все страшне, що відбувається на нашій землі, нехай якнайшвидше припиниться!

 

З повагою

Микулинецький селищний голова                           Іван СЛОБОДЯН