Увага! Інформація для осіб з інвалідністю та осіб, які їх супроводжують.

  • 264

Фото без опису

Міністерство соціальної політики України в межах реформування процесів надання соціальних послуг особам з інвалідністю працює над створенням дієвої інклюзивної системи, спрямованої насамперед на забезпечення для осіб з інвалідністю всіх можливостей для реабілітації, гідного догляду (за необхідності), соціалізації, навчання, працевлаштування, досягнення економічної самостійності у безбар’єрному суспільстві.

Забезпечення ефективної реалізації та досягнення визначених цілей вимагає законодавчого врегулювання із обов’язковим урахуванням думок і позицій осіб з інвалідністю.

Саме тому на червень 2023 року Мінсоцполітики запланувало проведення досліджень у зазначеній сфері (можливі формати: анкетування, опитування, робота із фокус-групами, глибинні інтерв’ю), до яких запрошуємо долучитися осіб з інвалідністю та осіб, які їх супроводжують.

Для максимального залучення до участі в дослідженні осіб з інвалідністю просимо надіслати цього листа із посиланням на аплікаційну форму https://forms.gle/6eL9FwZkdeYzJkwu7            усім державним, комунальним надавачам соціальних послуг, інститутам громадянського суспільства, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю, для безпосереднього поширення цієї форми серед осіб з інвалідністю.

Термін заповнення аплікаційної форми – до 12.06.2023 включно.

Після отримання заповненої форми відповідальний за проведення дослідження працівник зателефонує або надішле повідомлення особі з інвалідністю або особі, яка її супроводжує, для узгодження подальшої участі в дослідженні.