Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує:

  • 109

Фото без опису

Єдиний рахунок – це один рахунок для сплати податків, зборів, інших платежів, що контролюються ДПС, та єдиного внеску. Його використання передбачене ст. 35 1 Податкового кодексу України.

Перехід на єдиний рахунок спрощує процес сплати податків, зборів, інших платежів, що контролюються ДПС, та єдиного рахунку.

Використання єдиного рахунку скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів на перерахування коштів.

Через єдиний рахунок можна сплатити всі поточні платежі, податковий борг та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

 

Додатково нагадуємо:

З 1 квітня 2023р. набрав чинності Наказ Міністерства фінансів України № 148 « Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення».

Цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків і зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023р. використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». Це не стосується платників єдиного рахунку.

Також, одночасно для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість при сплаті податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу».