Пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин у Микулинецькій ТГ

  • 100

Фото без опису

На вихідних у Микулинецькій ТГ проходитиме весняна кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин шляхом наземного розподілу принад з вакциною, про що жителів громади повідомляють працівники Теребовлянської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Дані дії проводяться задля виконання Плану протиепізоотиних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Україні на 2024 рік, що погоджений рішенням Державної надзвичайної протиепізіотиної комісії  при Кабінеті Міністрів України. 

Цей тип вакцини розрахований на диких м'ясоїдних тварин, таких як лисиці, єнотовидні собаки, які мешкають у дикій фауні. Ззовні вакцини  є приманка з запахом риб'ячого жиру,  тварина, прокусуючи її, через слизову оболонку ротової порожнини вакцинується. 

Насамперед, вакцинація важлива для вбереження тварин, а відтак людей, від однієї з найнебезпечніших вірусних хвороб - сказу, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і смертністю. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають величезні соціально-економічні збитки.