Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: попереджаємо про небезпеку в інтернеті

  • 109

 

Фото без описуКраїна-агресор не гребує будь-якими способами досягненням своїх цілей і використовує для цього українських дітей, – Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

За інформацією Дмитра Лубінця, випадки підпалу підлітками авто військових зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі.

‼️Омбудсмен наголосив, що такі вчинки передбачають кримінальну відповідальність!

Тому закликаємо батьків донести своїм дітям, чому цього робити не варто. А також – розповісти про підступність ворога, адже надалі РФ може вигадати інші схеми вербування. Діти мають бути пильними у соціальних мережах й не піддаватися провокаціям росіян!

Спецслужби отримують тисячі анонімних погроз щодо підриву держустанов, шкіл, лікарень та інших місць масового скупчення людей. Більшість інформації про псевдомінування надходила як інтернет-повідомлення з території рф, а також від українських «абонентів».

Встановлено, що для «розсилання» терористичних повідомлень російські спецслужби все частіше залучають неповнолітніх дітей.

Для вербування українських підлітків окупанти використовують заборонену соцмережу «Вконтакте», підконтрольні Телеграм-канали та ігрові інтернет-платформи.

На цих ресурсах представники спецслужб рф «знайомляться» з юними користувачами і пропонують їм співпрацю. Дуже часто для схилення дітей до підривної діяльності ворог застосовує методи шантажу та психологічних маніпуляцій, а також пропонує «легкі» гроші.

Тож знайомимо вас з рядом порад.

ПОРАДИ ДЛЯ БАТЬКІВ:

Інформуйте про небезпеку вербування та наслідки скоєння злочинів

Слідкуйте за онлайн-активністю у мережі та колом інтернет-знайомств

Контролюйте дотримання комендантської години

При отриманні інформації про вербування – повідомте поліцію за номером 102 або заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції

ПОРАДИ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ:

Будьте обачними з незнайомцями в інтернеті, не діліться з ними особистою інформацією

Розповідайте дорослим про нові онлайн-знайомства

Уникайте відвідування інтернет-ресурсів із сумнівним вмістом

Передусім використовуйте офіційні ресурси для отримання та перевірки інформації

При отриманні пропозицій скоєння диверсій за гроші – повідомте поліцію за номером 102 або заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції.